Preventief onderzoek beoordeeld door de oogarts

Laat uw ogen testen op glaucoom, maculadegeneratie en diabetische retinopathie

De Oogcheck kan gewoon bij uw lokale opticien worden uitgevoerd. Uw ogen worden door middel van (onder andere) een oogdrukmeting, OCT-scan en fundusfoto gecontroleerd op de veelvoorkomende ziektes glaucoom (het 'primaire open kamerhoek glaucoom' en het 'normale druk glaucoom'), leeftijdsgebonden maculadegeneratie en diabetische retinopathie. Daarnaast kunnen ook andere, minder frequent voorkomende, oogheelkundige ziektes worden vastgesteld tijdens De Oogcheck (zoals een centrale sereuze chorioretinopathie).

De bovengenoemde 3 aandoeningen komen op oudere leeftijd steeds vaker voor en geven vaak pas in een laat stadium klachten. Het vroegtijdig opsporen hiervan (1), het geven van de juiste adviezen (2) en het tijdig starten van de juiste behandeling, kan de gezondheid van uw ogen ten goede komen. Alle onderzoeken zijn pijnloos en niet schadelijk voor uw ogen. 

De uitslag

Uw resultaten worden vervolgens beoordeeld door een oogarts. De uitslag hiervan is binnen uiterlijk 3 werkdagen, en soms al dezelfde dag, in het bezit van uw opticien. Het uiteindelijke rapport ontvangt u vervolgens van uw eigen opticien, inclusief foto's en scans van uw ogen! 

Het vervolgtraject

Indien er bij u een afwijking wordt gevonden (of indien u een duidelijk risico loopt) dan zal De Oogcheck zorgen voor de verdere begeleiding richting het reguliere zorgcircuit (denk hierbij bijvoorbeeld aan de verwijzing naar een oogarts bij u in de buurt). 

Zie voor meer informatie onze veel gestelde vragen.